Dlouhá 12, Praha 1 PO - NE: 12:00 - 15:00, 18:00 - 23:30 222 317 715

O nás

Gourmet restaurace Kalina cuisine & vins byla otevřena 14. 11. 2012 jako společný projekt šéfkuchaře Mirka Kaliny a sommeliera Víta Hepnara. Naším cílem bylo nabídnout prvotřídní pokrmy harmonicky doplněné pečlivě vybraným vínem.

Naše kuchyně je opravdová a poctivá. Na Vašem talíři se objeví vždy rafinované jídlo, takové, kterému říkáme Nová pražská kuchyně. V poledne si můžete vychutnat, chcete-li, rychlý, chutný a zdravý oběd, večer pak speciální menu sestavené z několika chodů.

Samozřejmostí je spolupráce kuchyně a sommeliérů. Naše kolekce vín je zaměřena především na champagne a ostatní francouzská vína, vinný lístek však nabízí i výběr dalších nejlepších vín evropských oblastí.

Interiér je jednoduše a poctivě designovaný, atmosféru podtrhují kresby Toulouse-Lautreca na stěnách. Sklenice Riedel Váš zážitek ještě umocní.

Těšíme se na Vaší návštěvu.
Mirek Kalina a Vít Hepnar

 

 


Kuchyně

Kuchyně je svým vyzněním nekomplikovaná, a přesto dokonalá. Recepty vycházejí z tradiční francouzské a české kuchyně s občasným vlivem prvků moderní kuchyně, ale vždy s osobním otiskem šéfkuchaře.

Denně nové obědové menu, připravované vždy z aktuálně nejlepších dostupných surovin, má za cíl udržet pestrost nabídky, která se nepřejí.

Stálý jídelní lístek, který nabízí největší šlágry z umění Mirka Kaliny, je obohacen denní nabídkou čerstvých ryb. Stálé menu je částečně upravováno ve dvou až tříměsíčních intervalech. Celá nabídka je doplňována o sezónní speciality.


Vína

Podstatnou součástí směřování restaurace je nabídka co nejdokonalejšího propojení chuti jídla s vybranými víny. I proto se obsluha restaurace opírá o sommeliery, a to nejen o Víta Hepnara, ale i o nastupující mladou sommeliérskou generaci.

Výběr z více než 300 druhů vín od tradičních evropských vinařů je zárukou, že i zkušený milovník vína najde buď svoji oblíbenou značku nebo mu bude doporučen nový zážitek. Rozsáhlá nabídka pečlivě zvolených rozlévaných vín včetně champagne je zárukou příjemného zážitku byť jen z jedné sklenice vína.


Mirek Kalina

Mirek Kalina pracoval  jako šéfkuchař nebo na jiných pozicích v předních českých restauracích jako Bazar, Aqua, Kampapark, Šípek Bistrot, ADA a restauraci pražského hotelu Hoffmeister. Absolvoval řadu zahraničních stáží včetně tří restaurací, které jsou držiteli hvězdy v průvodci Michelin – ORO v Norsku a Krone (*) v Německu (*)  a především v legendární tříhvězdičkové Les Prés d‘Eugenie u uznávaného šéfkuchaře a jednoho ze zakladatelů nouvelle cuisine (francouzské nové kuchyně) Michela Guerarda.

Vít Hepnar

Vít Hepnar začínal svoji kariéru ve Francouzské restauraci Obecního domu. Jako sommelier se plně etabloval v jedné z nejpopulárnějších pražských restaurací 90-tych let,  v Rybím trhu. Následně se stal spoluzakladatelem gourmet restaurace Le Terroir. Během své kariéry získal mnohá ocenění v sommelierských soutěžích, ze kterých si nejvíce považuje Trophée Ruinart a Burgundský hrozen. Vít Hepnar je členem degustační komise měsíčníku Wine & Degustation, jehož je i pravidelným přispěvatelem. Je též partnerem společnosti Gourmet Services, s.r.o., dovozcem vybraných francouzských vín a dodavatelem exklusivních rautů.